Een schoolreis of werkweek naar Rome organiseren? Authentic Italia biedt de oplossing. Bezoek samen met uw leerlingen het Colosseum en het Forum Romanum, de Sint Pieter en het Vaticaans museum en uiteraard nog veel meer. In Rome komen de geschiedenislessen tot leven, uw leerlingen zien zich als het ware lopen tussen de Romeinen. Een bezoek aan Tivoli en de villa van Hadrianus mag natuurlijk niet ontbreken in een schoolreis naar Rome.

Vanuit Rome is het natuurlijk perfect mogelijk om de opgravingen in Pompei of Ostia Antica te bezoeken, dit maakt een werkweek helemaal af.

Schoolreizen behoren tot één van de beste herinneringen uit je schooltijd. Het is natuurlijk belangrijk dat je er wat van op steekt, maar het is even zo belangrijk dat je een leuke tijd hebt. Rome is dé stad bij uitstek die beiden kan bieden. Leerzaam en gezellig!

Het historische centrum van Rome staat natuurlijk op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.  De entree bij velen monumenten in de stad is gratis voor studenten onder de 18 jaar uit de EU, maar moeten wel lang vooruit gereserveerd worden. Wij doen dit graag als extra service, wij weten de weg in de wirwar van informatie die te vinden is op het internet.  

- Stadswandeling door het antieke Rome.

- Fietsen door de stad olv een Nederlandstalige gids.

- Puzzeltocht door de stad in kleine groepjes.

- Museum van de Centrale Montemartini, ervaar het contrast tussen industrie en kunst.

- Tivoli met bezoek aan Villa Adriana en Villa d'Este.

- Spelletjes middag in het mooie Villa Borghese.

 

Ci vediamo a Roma!

 

"..I live here in a state of clarity and peace that I had not for some time even the idea. Every day a new object worthy of note, every day pictures live, large, peculiar and a whole which is long-lived in thought and in the dream, but that imagination was never enough to grasp it .."

J.W. Goethe in Rome, from "Journey in Italy" 1786-88

 

 

 

Ga naar boven