Personeelsreis Turijn

5-daagse groepsreis naar Turijn

Turijn, in het Italiaans “ Torino” is een stad van velen gezichten! Op de plek waar nu Turijn ligt, werd rond 28 v.Chr. door de Romeinen een militaire nederzetting gebouwd, Castra Taurinorum geheten, maar men vermoedt dat er daarvoor al significante aantallen mensen woonden. Uit de Romeinse tijd dateert de Porta Palatina en ook in het typische orthogonale stratenplan van het huidige centrum is de Romeinse invloed terug te zien.
Al in de middeleeuwen werd er een universiteit gesticht, maar Turijn werd pas echt belangrijk toen in 1563 Emanuel Filibert van Savoye er de hoofdstad van zijn hertogdom van maakte. Op het Piazza San Carlo staat een standbeeld van hem. De meeste beroemde gebouwen in Turijn behoren dan ook tot de barok; een van de weinige voorbeelden van Renaissance-architectuur is de van rond 1500 daterende Duomo, waar zich de controversiële Lijkwade van Turijn bevindt. In opdracht van de 18e-eeuwse hertog Victor Amadeus II van Sardinië werden het Jachtpaleis Stupinigi en de Basiliek van Superga gebouwd, waar in het mausoleum vele Savoyes begraven liggen.
In het Palazzo dell'Accademia delle Scienze bevinden zich het Museo Egizio, het egyptologisch museum, een van de belangrijkste in zijn soort ter wereld, en de Galleria Sabauda, die de schilderijencollectie van de Savoyes herbergt. Omdat een Savoye, Victor Emanuel II, in 1861 de eerste koning van Italië werd, is de geschiedenis van Turijn sterk verbonden met de Italiaanse eenwording, de Risorgimento. Turijn was tot 1865 zelfs de eerste hoofdstad van het verenigde Italië. Tussen de 17e eeuw en 1870 zetelden de Savoyes in het barokke Koninklijk Paleis. Als mooiste gebouw van Turijn geldt het 17e-eeuwse Palazzo Carignano, het geboortehuis van Victor Emanuel II. Tegenwoordig herbergt het het Museo Nazionale del Risorgimento.

In 1899 werd in Turijn FIAT opgericht door de familie Agnelli, het bedrijf dat nog steeds van groot belang is voor de Turijnse economie. Het Automobielmuseum werd in 1933 geopend. De Agnelli's hebben sindsdien hun stempel gedrukt op de stad. Zo is zij ook eigenaar van voetbalclub Juventus. Turijn was tot het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog ook de filmstad van Italië. De gebroeders Lumière gaven hier de eerste Italiaanse filmvoorstellingen. Na de Eerste Wereldoorlog verhuisde de filmindustrie naar Rome. Turijn heeft nog wel een belangrijk filmmuseum. Dit is gevestigd in een van de opvallendste bouwwerken van de stad; de 19e-eeuwse 167 meter hoge Mole Antonelliana, die net als de Parijse Eiffeltoren het stadsgezicht domineert.

PROGRAMMA

Verblijf
Het hotel is zeer centraal gelegen in het historisch centrum van Turijn, op 50 mtr afstand van het station Porta Nuova. Gelegen op korte loopafstand van de Via Roma, met haar velen winkels en Piazza San Carlo waar u diverse historische caffè’s treft. Het hotel beschikt over een gezellige bar, een kleurijke tuin, gratis WiFi, ook in de kamers, en biedt een uitstekend ontbijt buffet.

Dag 1:
Aankomst op vliegveld Turijn en transfer naar hotel olv Engelstalige assistentie.
In de middag rond 14h00 start van een kennismakings wandeling olv een Engelssprekende gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Turijn. 
PANORAMA TURIJN

Dag 2
Vandaag bezoeken we olv een Engelstalige gids de Monte Cappuccini waar u een adembenemend uitzicht heeft op de stad. Vertrek vanaf het hotel om 09h00. U bezoekt de “ Chiesa di Santa Maria del Monte” gelegen op deze heuvel net buiten de stad. Entree is geheel gratis, als u aanbelt en èèn van de paters heeft tijd dan kunt u een rondleiding krijgen in de “ Chiostro” de binnentuin van het klooster wat naast de kerk ligt. Na dit bezoek gaat u richting het Koninklijk paleis, het “ Palazzo Reale, ofwel de “ Reggia di Venaria” met haar schitterende tuinen, hier krijgt een u goede indruk van de rijkdom van het koningshuis in het verleden.
Monti dei Cappuccini giardini della reggia

Dag 3:
Om 10h00 start onze sightseeing tour van de stad, ditmaal per fiets! Olv een Engelstalige gids fiets u door het mooie centrum van Turijn, een tussenstop voor een kopje koffie in een van de beroemde caffè’s mag natuurlijk niet ontbreken. Een deel van de tour zal door het mooie stadspark “ Parco del Valentino” gaan. De tour zal rond het middaguur eindigen.
fietsen Turijn

Dag 4:
Vandaag maakt u een dagexcursie naar buiten de stad, in de provincie Torino,  Rond het middaguur stoppen we bij de schitterende “ Tenuta Balbiano” voor een wijnproeverij en een lunch. www.balbiano.com
U krijgt een rondleiding door de “ Cantina” en het bijbehorende museum van oude agrarische gebruiksvoorwerpen en antiek speelgoed.
Tegen het einde van de middag keren we terug naar de stad en naar het hotel.

Dag 5:
Vertrek

Neem voor meer informatie en prijzen contact met ons op op 070-3872242 of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Aangesloten bij:

LogoPNG9

GGTO logo Oranje

 

Reisverzekering:

120x60

AANBIEDING

 

Personeelsreis Sicilië

Wandelreis Abruzzo

Groepsreis Rome

Personeelreis Turijn

fietsen Turijn

Ga naar boven